JADŁOSPIS NA OKRES od 28.10.2019 r. do 31.10.2019 r.
Przedszkole Samorządowe
Dzień tygodnia
|
Śniadanie
|
Alergeny
|
Obiad
|
Alergeny
|
Podwieczorek
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- kiełbasa grzana
- ketchup
- papryka
- jabłko
|
1,3,7,9,10 |
- zupa kapuśniak
- pierogi z twarogiem
- sok marchewkowy
|
1,3,7,9,10 |
- pieczywo
- herbata rumiankowa
- sałatka makaronowa z warzywami
|
1,3,7,9,10 |
Wtorek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- ser, jajko
- pomidor
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- rosół z makaronem
- udko pieczone
- ziemniaki
- surówka z marchewki
- kompot
|
1,3,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Środa
|
- pieczywo mieszane
- masło
- herbata koperkowa
- sałatka z łososia
- ogórek
- jogurt Danone
- jabłko
|
1,3,4,7,9,10 |
- zupa selerowa
- kotlet schabowy
- ziemniaki
- surówka z kapusty pekińskiej
- kompot
|
1,3,7,9,10 |
- ciasto drożdżowe
- herbata owocowa
|
1,3,7,9,10 |
Czwartek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- zacierka na mleku
- powidła
- wędlina
- papryka
- herbata owocowa
- banan
|
1,3,7,9,10 |
- zupa ogórkowa
- pulpety w sosie pomidorowym
- kasza
- bukiet warzyw
- woda z cytryną
|
1,3,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Piątek |
|
|
|
|
|
|
Szkoła Podstawowa
Dzień tygodnia
|
Obiad
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- zupa kapuśniak
- pieczywo
- gruszka
|
|
Wtorek
|
- udko pieczone
- ryż
- marchewka
- kompot
|
|
Środa
|
- kotlet schabowy
- ziemniaki
- surówka z kapusty pekińskiej
- kompot
|
|
Czwartek |
- pulpety w sosie pomidorowym
- kasza
- bukiet warzyw
- woda z cytryną
|
|
Piątek
|
|
|
S M A C Z N E G O !
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne (arachidowe)
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin i produkty pochodne
14 - mięczaki i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.