JADŁOSPIS NA OKRES od 12.11.2019 r. do 15.11.2019 r.
Przedszkole Samorządowe
Dzień tygodnia
|
Śniadanie
|
Alergeny
|
Obiad
|
Alergeny
|
Podwieczorek
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
|
|
|
|
|
|
Wtorek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- wędlina
- papryka
- jabłko
|
1,3,7,9,10 |
- zupa fasolowa
- naleśniki z dżemem
- woda z cytryną
|
1,3,7,9,10 |
- pieczywo zapiekane z serem
- herbata rumiankowa
|
1,3,7,9,10 |
Środa
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- sałatka z łososia
- ogórek świeży
- gruszka
|
1,3,4,7,9,10 |
- zupa kalafiorowa
- kotlet drobiowy
- ziemniaki
- kapusta czerwona
- mandarynka
- kompot
|
1,3,7,9,10 |
- ryż z jabłkiem i cynamonem
- herbata rumiankowa
|
1,3,7,9,10 |
Czwartek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- twarożek ze szczypiorkiem
- rzodkiewka
- wędlina
- mandarynka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa marchewkowa
- ryba zapiekana
- ziemniaki
- bukiet warzyw
- kompot
|
1,3,4,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Piątek |
- pieczywo mieszane
- masło
- płatki na mleku
- herbata miętowa
- pasta z jaj
- ogórek kiszony
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa pomidorowa
- polędwiczki wieprzowe
- ziemniaki
- surówka z kapusty kiszonej
- kompot
|
1,3,7,9,10 |
- muffiny owsiane
- woda z miodem i cytryną
|
1,3,7,9,10 |
Szkoła Podstawowa
Dzień tygodnia
|
Obiad
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
|
|
Wtorek
|
- zupa fasolowa
- jogurt
- mandarynka
|
|
Środa
|
- kotlet drobiowy
- ziemniaki
- kapusta czerwona
- kompot
|
|
Czwartek |
- makaron
- sos pomidorowy
- kalafior
- kompot
- banan
|
|
Piątek
|
- zupa ogórkowa
- jogurt
- pieczywo
- owoc
|
|
S M A C Z N E G O !
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne (arachidowe)
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin i produkty pochodne
14 - mięczaki i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.