JADŁOSPIS NA OKRES od 25.11.2019 r. do 29.11.2019 r.
Przedszkole Samorządowe
Dzień tygodnia
|
Śniadanie
|
Alergeny
|
Obiad
|
Alergeny
|
Podwieczorek
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- wędlina
- ogórek
- mandarynka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa pomidorowa z makaronem
- jogurt
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- herbata rumiankowa
- sałatka jarzynowa
- pieczywo
|
1,3,7,9,10 |
Wtorek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- herbata rumiankowa
- pasta drobiowa
- pomidor
- gruszka
- jogurt
|
1,3,7,9,10 |
- zupa kalafiorowa
- kiełbasa z rusztu
- ziemniaki
- sałatka z ogórka
- sok 100%
|
1,3,9,10 |
- herbata rumiankowa
- gofry
- banan
|
1,3,7,9,10 |
Środa
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- twarożek
- wędlina
- papryka
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa ryżanka
- kotlet mielony
- ziemniaki
- buraczki
- kompot
|
1,3,7,9,10 |
- koktajl truskawkowy
- chrupki
|
1,3,7,9,10 |
Czwartek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- jajko
- sałata
- ogórek
- jabłko
|
1,3,7,9,10 |
- zupa z cytrynowa
- ryba smażona
- ziemniaki
- surówka z kapusty kiszonej
- kompot
|
1,3,4,7,9,10 |
- herbata owocowa
- bułka pszenna
- dżem
- mandarynka
|
1,3,7,9,10 |
Piątek |
- pieczywo mieszane
- masło
- herbata miętowa
- pasta rybna
- ogórek kiszony
- jogurt
- winogrono
|
1,3,4,7,9,10 |
- zupa warzywna
- spaghetti z mięsa drobiowego
- makaron
- kalafior
- kompot
- mus Kubuś
|
1,3,7,9,10 |
- drożdżówka
- herbata owocowa
|
1,3,7,9,10 |
Szkoła Podstawowa
Dzień tygodnia
|
Obiad
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- zupa pomidorowa z makaronem
- jogurt
- gruszka
|
|
Wtorek
|
- kiełbasa z rusztu
- ziemniaki
- mizeria
- sok 100%
|
|
Środa
|
- kotlet mielony
- ziemniaki
- buraczki
- jogurt pitny
- mandarynka
|
|
Czwartek |
- ryba smażona
- ziemniaki
- surówka z kapusty kiszonej
- kompot
|
|
Piątek
|
- zupa warzywna
- pierogi z owocami
- woda
|
|
S M A C Z N E G O !
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne (arachidowe)
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin i produkty pochodne
14 - mięczaki i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.