Dzisiaj jest: 21 Grudzień 2024    |    Imieniny: Jan, Honorata, Tomasz
1
6
7
2
3
4
5

Jadłospis od 13.01.2020 r. do 17.01.2020 r.

Jadłospis Regulamin Ceny Płatności

 

 

JADŁOSPIS NA OKRES od 13.01.2020 r. do 17.01.2020 r.

 

 

Przedszkole Samorządowe

Dzień tygodnia

Śniadanie

Alergeny

Obiad

Alergeny

Podwieczorek

Alergeny

Poniedziałek

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • kakao
  • wędlina
  • pomidor
  • crispy morelowe
 1,3,7,9,10
  • zupa ogórkowa
  • pierogi leniwe
  • sok 100%
1,3,7,9,10 
  • tarta z warzywami
  • herbata miętowa
1,3,7,9,10 

Wtorek

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • kakao
  • pasta z drobiu
  • ogórek
  • gruszka
1,3,7,9,10
  • zupa marchewkowa
  • kotlet mielony
  • ziemniaki
  • kapusta czerwona
  • kompot
1,3,7,9,10
  • ryż z jabłkiem i cynamonem
  • herbata rumiankowa
1,3,7,9,10

Środa

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • kakao
  • papryka
  • wędlina
  • mandarynka
1,3,7,9,10
  • zupa pomidorowa z ryżem
  • jogurt
1,3,7,9,10
  • pieczywo
  • pomidor
  • herbata koiperkowa
1,3,7,9,10

Czwartek

  • pieczywo mieszane
  • masło
  • płatki na mleku
  • konfitura
  • twaróg
  • gruszka
1,3,7,9,10
  • zupa buraczkowa
  • gulasz wieprzowy
  • kasza
  • buraczki
  • kompot
1,3,7,9,10
  • jogurt
  • banan
1,3,7,9,10
 Piątek
  • pieczywo  mieszane
  • masło
  • kawa zbożowa
  • pasta z makreli
  • papryka
  • jabłko
 1,3,4,7,9,10
  • zupa kapuśniak
  • polędwiczki wieprzowe
  • kasza
  • ogórek kiszony
  • kompot
 1,3,7,9,10
  • chruściki
  • sok 100%
1,3,7,9,10 

 

Szkoła Podstawowa

Dzień tygodnia

Obiad

Alergeny

Poniedziałek

  • zupa krupnik
  • deser jogurtowy 
  • 1,3,7,9,10 

Wtorek

  • kotlet mielony
  • ziemniaki
  • kapusta czerwona
  • kompot
  • mus owocowy
  • 1,3,7,9,10

Środa

  • ryba pieczona z warzywami
  • ziemniaki
  • kompot
  • 1,3,4,7,9,10 
Czwartek
  • gulasz wieprzowy
  • kasza
  • buraczki
  • jogurt pitny
  • 1,3,7,9,10 

Piątek

  • zupa jarzynowa
  • pierogi z truskawkami
  • 1,3,7,9,10

 

S M A C Z N E G O !

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)

2 - skorupiaki i produkty pochodne

3 - jaja i produkty pochodne

4 - ryby i produkty pochodne

5 - orzeszki ziemne (arachidowe)

6 - soja i produkty pochodne

7 - mleko i produkty pochodne

8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)

9 - seler i produkty pochodne

10 - gorczyca i produkty pochodne

11 - nasiona sezamu i produkty pochodne

12 - dwutlenek siarki

13 - łubin i produkty pochodne

14 - mięczaki i produkty pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.