JADŁOSPIS NA OKRES od 20.01.2020 r. do 24.01.2020 r.
Przedszkole Samorządowe
Dzień tygodnia
|
Śniadanie
|
Alergeny
|
Obiad
|
Alergeny
|
Podwieczorek
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- wędlina
- pomidor
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa grochowa
- makaron z twarogiem
- woda
|
1,3,7,9,10 |
- biszkopt
- herbata owocowa
- jabłko
|
1,3,7,9,10 |
Wtorek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- pasta rybna
- ogórek
- jabłko
|
1,3,4,7,9,10 |
- zupa pomidorowa
- kotlet schabowy
- ziemniaki
- mizeria
- kompot
|
1,3,7,9,10 |
- pieczywo
- powidła
- herbata koperkowa
|
1,3,7,9,10 |
Środa
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- jajko
- sałata
- ogórek
- jabłko
|
1,3,7,9,10 |
- zupa koperkowa
- potrawka drobiowa
- ryź
- marchewka
- kompot
|
1,3,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Czwartek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- zacierka na mleku
- herbata rumiankowa
- wędlina
- papryka
- banan
|
1,3,7,9,10 |
- zupa kalafiorowa
- ryba pieczona
- ziemniaki
- surówka z kapusty kiszonej
- kompot
|
1,3,7,9,10 |
- naleśniki herbata owocowa
|
1,3,7,9,10 |
Piątek |
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- twarożek ze szczypiorkiem
- rzodkiewka
- banan
|
1,3,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
- sałatka makaronowa z warzywami
- herbata miętowa
|
1,3,7,9,10 |
Szkoła Podstawowa
Dzień tygodnia
|
Obiad
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- zupa grochowa
- pieczywo
- jabłko
|
|
Wtorek
|
- kotlet schabowy
- ziemniaki
- mizeris
- sok 100%
|
|
Środa
|
- potrawka drobiowa
- ryż
- bukiet warzyw
- kompot
- jogurt
|
|
Czwartek |
- ryba pieczona
- ziemniaki
- surówka z kapusty kiszonej
- sok 100%
|
|
Piątek
|
- zupa pomidorowa z makaronem
- jogurt
|
|
S M A C Z N E G O !
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne (arachidowe)
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin i produkty pochodne
14 - mięczaki i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.