JADŁOSPIS NA OKRES od 10.02.2020 r. do 14.02.2020 r.
Przedszkole Samorządowe
Dzień tygodnia
|
Śniadanie
|
Alergeny
|
Obiad
|
Alergeny
|
Podwieczorek
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- wędlina
- papryka
- ogórek
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa kartoflanka
- pierogi nadziewane z twarogiem
- słupki marchewki
- woda water
- mus owocowy
|
1,3,7,9,10 |
- pudding z kaszy jaglanej z truskawką
|
1,3,7,9,10 |
Wtorek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- schab pieczony /wyrób własny/
- pomidor
- rzodkiewka
- jabłko
|
1,3,7,9,10 |
- zupa kapuśniak
- spaghetti z mięsa mielonego
- sos pomidorowy
- kalafior
- kompot owocowy
|
1,3,7,9,10 |
- rogaliki drożdżowe
- herbata owocowa
- banan
|
1,3,7,9,10 |
Środa
|
- pieczywo mieszane
- masło
- herbata koperkowa
- pasta z jaj
- ogórek
- kiełki brokułu
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- rosół z makaronem
- udko pieczone
- ziemniaki
- surówka z marchewki i jabłka
- woda water
- mus owocowy
|
1,3,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Czwartek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- płatki na mleku
- wędlina
- sałata
- papryka
- banan
|
1,3,7,9,10 |
- zupa pomidorowa
- ryba miruna
- sos koperkowy
- ziemniaki
- surówka z kapusty pekińskiej
- kompot owocowy
|
1,3,4,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Piątek |
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- sałatka z tuńczyka
- ogórek kiszony
- jabłko
|
1,3,4,7,9,10 |
- zupa klopsowa
- koktajl z malinami
|
1,3,7,9,10 |
- pieczywo zapiekane z serem
- herbata miętowa
|
1,3,7,9,10 |
Szkoła Podstawowa
Dzień tygodnia
|
Obiad
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- zupa ziemniaczana
- pierogi z kapustą
- woda
- mus owocowy
|
|
Wtorek
|
- spaghetti z mięsem mielonym
- sos pomidorowy
- ser tarty
- kompot wieloowocowy
- jogurt
|
|
Środa
|
- udko pieczone
- ryż
- surówka z marchewki i jabłka
- kompot wieloowocowy
- jogurt
|
|
Czwartek |
- ryba łosoś
- sos koperkowy
- ziemniaki
- surówka z kapusty pekińskiej, papryki i ogórka
|
|
Piątek
|
- zupa klopsowa
- koktajl malinowy
|
|
S M A C Z N E G O !
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne (arachidowe)
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin i produkty pochodne
14 - mięczaki i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.