JADŁOSPIS NA OKRES od 17.02.2020 r. do 21.02.2020 r.
Przedszkole Samorządowe
Dzień tygodnia
|
Śniadanie
|
Alergeny
|
Obiad
|
Alergeny
|
Podwieczorek
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- wędlina
- papryka
- banan
|
1,3,7,9,10 |
- zupa grochowa
- naleśniki
- sok Kubuś
|
1,3,7,9,10 |
- sałatka ryżowa
- herbata miętowa
|
1,3,7,9,10 |
Wtorek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakako
- ser
- ogóek
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa buraczkowa
- kotlet mielony
- ziemniaki
- buraczki
- kompot owocowy
- jogurt
|
1,3,7,9,10 |
- ciastka owsiane
- jabłko
- herbata owocowa
|
1,3,7,9,10 |
Środa
|
- pieczywo mieszane
- masło
- herbata miętowa
- sałatka z łososia
- papryka
- jogurt
- jabłko
|
1,3,4,7,9,10 |
- zupa ryżanka
- kotlet drobiowy
- ziemniaki
- mizeria
- sok Kubuś
|
1,3,7,9,10 |
- drożdżówka
- herbata owocowa
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
Czwartek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- płatki na mleku
- herbata
- pasta z drobiu
- pomidor
- banan
|
1,3,7,9,10 |
- zupa selerowa
- ryba miruna
- ziemniaki
- surówka z kapusty kiszonej
- kompot owocowy
- jogurt
|
1,3,4,7,9,10 |
- kisiel z mleczkiem waniliowym
|
1,3,7,9,10 |
Piątek |
- pieczywo mieszane
- masło
- herbata miętowa
- twarożek ze szczypiorkiem
- pomidor
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa ogórkowa
- pieczeń rzymska
- kasza
- bukiet warzyw
- sok 100%
|
1,3,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Szkoła Podstawowa
Dzień tygodnia
|
Obiad
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- zupa grochowa
- pieczywo
- banan
|
|
Wtorek
|
- zrazy z mięsa mielonego
- kasza
- buraczki
- kompot wieloowocowy
- mus Kubuś
|
|
Środa
|
- kotlet drobiowy
- ziemniaki
- mizeria
- kompot wieloowocowy
- gruszka
|
|
Czwartek |
- ryba pieczona
- ziemniaki
- surówka z kapusty kiszonej
- kompot
|
|
Piątek
|
- zupa ogórkowa
- kolorowe naleśniki
- woda
|
|
S M A C Z N E G O !
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne (arachidowe)
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin i produkty pochodne
14 - mięczaki i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.