JADŁOSPIS NA OKRES od 24.02.2020 r. do 28.02.2020 r.
Przedszkole Samorządowe
Dzień tygodnia
|
Śniadanie
|
Alergeny
|
Obiad
|
Alergeny
|
Podwieczorek
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- herbata koperkowa
- wędlina
- papryka
- jogurt
- banan
|
1,3,7,9,10 |
- zupa kapuśniak
- makaron z białym serem
- sok 100%
|
1,3,7,9,10 |
- sałatka owocowa
- chrupki kukurydziane
|
1,3,7,9,10 |
Wtorek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- zacierka na mleku
- powidła
- marchewka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa krupnik
- pulpety w sosie pomidorowym
- ziemniaki
- bukiet warzyw
- kompot owocowy
- jogurt
|
1,3,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Środa
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- twarożek ze szczypiorkiem
- papryka
- ogórek
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa koperkowa
- ryba pieczona w cieście naleśnikowym
- ziemniaki
- surówka z kapusty pekińskiej
- kompot owocowy
|
1,3,4,7,9,10 |
- ciasto marchewkowe
- herbata owocowa
|
1,3,7,9,10 |
Czwartek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- jajko
- sałata
- pomidor
- jabłko
|
1,3,7,9,10 |
- zupa pomidorowa
- polędwiczki wieprzowe
- ziemniaki
- ogórek kiszony
- kompot owocowy
|
1,3,7,9,10 |
- kasza manna z musem malinowym
|
1,3,7,9,10 |
Piątek |
- pieczywo mieszane
- masło
- kawa zbożowa
- pomarańcza
|
1,3,4,7,9,10 |
- zupa fasolowa
- risotto z warzywami
- kompot owocowy
|
1,3,7,9,10 |
- pieczywo zapiekane z serem
- herbata koperkowa
|
1,3,7,9,10 |
Szkoła Podstawowa
Dzień tygodnia
|
Obiad
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- zupa kapuśniak z kapusty kiszonej
- pieczywo
- owoc/jogurt
|
|
Wtorek
|
- pulpety z mięsa mielonego
- ziemniaki
- fasolka szparagowa
- kompot wieloowocowy
- baton 7 zbóż
|
|
Środa
|
- kotleciki rybne
- ziemniaki
- surówka z kapusty pekińskiej
- kompot wieloowocowy
- owoc- mus
|
|
Czwartek |
- bitki wieprzowe
- kasza
- ogórek kiszony
- kompot wieloowocowy
- zdrowa przekąska
|
|
Piątek
|
- zupa fasolowa
- pierogi z owocami
- woda
|
|
S M A C Z N E G O !
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne (arachidowe)
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin i produkty pochodne
14 - mięczaki i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.