JADŁOSPIS NA OKRES od 02.03.2020 r. do 06.03.2020 r.
Przedszkole Samorządowe
Dzień tygodnia
|
Śniadanie
|
Alergeny
|
Obiad
|
Alergeny
|
Podwieczorek
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- wędlina
- pomidor
- ogórek
- pomarańcza
|
1,3,7,9,10 |
- zupa wzrzywna z fasolką szparagową
- placki z jabłkami
- herbata owocowa
|
1,3,7,9,10 |
- sałatka makaronowa z kurczakiem
- herbata miętowa
|
1,3,7,9,10 |
Wtorek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- ser
- pomidor
- ogórek
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa buraczkowa
- pieczeń rzymska
- ziemniaki
- buraczki
- woda z cytryną
- mleczna kanapka
|
1,3,7,9,10 |
- herbata owocowa
- ryż z jabłkiem i cynamonem
|
1,3,7,9,10 |
Środa
|
- pieczywo mieszane
- masło
- płatki na mleku
- pasta z jaj
- kiełki rzodkiewki
- sałata
- jabłko
|
1,3,7,9,10 |
- rosół z makaronem
- udko pieczone
- ziemniaki
- surówka z marchewki
- kompot
|
1,3,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Czwartek
|
- pieczywo mieszane
- masło
- kakao
- wędlina
- twaróg
- papryka
- pomarańcza
|
1,3,7,9,10 |
- zupa pomidorowa
- pulpety rybne
- ziemniaki
- warzywa na parze
- kompot owocowy
|
1,3,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Piątek |
- pieczywo mieszane
- masło
- herbata koperkowa
- pasta rybna
- ogórek kiszony
- gruszka
|
1,3,7,9,10 |
- zupa krem z zielonego groszku
- łazanki z kapustą i grzybami
- sok 100%
|
1,3,7,9,10 |
|
1,3,7,9,10 |
Szkoła Podstawowa
Dzień tygodnia
|
Obiad
|
Alergeny
|
Poniedziałek
|
- zupa pomidorowa z makaronem
- owoc/jogurt
|
|
Wtorek
|
- pieczeń rzymska
- kasza pęczak
- buraczki
- kompot wieloowocowy
- owoc
|
|
Środa
|
- pałeczki z kurczaka
- ryż
- sałatka grecka
- kompot wieloowocowy
|
|
Czwartek |
- filet rybny
- ziemniaki
- warzywa gotowane na parze
- kompot wieloowocowy
|
|
Piątek
|
- zupa krem z zielonego groszku
- łazanki z kapustą i grzybami
- sok 100%
|
|
S M A C Z N E G O !
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1 - zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, orkisz oraz produkty pochodne)
2 - skorupiaki i produkty pochodne
3 - jaja i produkty pochodne
4 - ryby i produkty pochodne
5 - orzeszki ziemne (arachidowe)
6 - soja i produkty pochodne
7 - mleko i produkty pochodne
8 - orzechy (migdały, włoskie, laskowe, nerkowca, pistacje i produkty pochodne)
9 - seler i produkty pochodne
10 - gorczyca i produkty pochodne
11 - nasiona sezamu i produkty pochodne
12 - dwutlenek siarki
13 - łubin i produkty pochodne
14 - mięczaki i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka słodka, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie.